skip to main | skip to sidebar

dimecres, 19 d’agost del 2009

Meseguera


També coneguda com: escanyavella, messeguera, trobat o verdosilla, merseguera, marisancho, escanyagos, Exquitxagos, Merseguera de Rio, Mezeguera, Planta Borda, Planta de Gos, Trobat, Trova y Verdosilla.
.
Merseguera és una varietat de raïm blanc, procedent d'Espanya, amb la qual s'elaboren vins blancs i fins. Segons l'Ordre APA/1819/2007, per la qual s'actualitza l'annex V, classificació de les varietats de vinya, del Reial Decret 1472/2000, de 4 d'agost, que regula el potencial de producció vitícola, merseguera es considera varietat recomanada per a les comunitats autònomes de Castella-La Manxa, Múrcia i València, coneguts també en aquesta última com exquitsagos i verdosilla.
Es conrea a les denominacions d'origen de València (on es cultiva prop del 70% de tot Espanya, segons dades de 2006), Alacant, Utiel-Requena, Castelldefels, Penedès i Jumilla.
És de maduració tardana i molt present en les zones amb poques precipitacions. La vinya s'adapta molt bé als diferents tipus de sòl. Els raïms són de mida mitjana i solts, amb raïm mitjanes i de color verd-groguenc.
En les característiques dels vins obtinguts amb aquesta raïm destaca el seu to pàl·lid, en alguns casos palla. A les zones fredes el resultat és un vi molt fi, amb aromes lleugers i poca acidesa. En llocs més càlids, els vins poden tenir un elevat nivell d'alcohol, el que permet realitzar vins semidolços.
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger