skip to main | skip to sidebar

diumenge, 8 d’agost del 2010

Gamay, Gamay noir


La Gamay és molt vigorosa, no tendeix a arrelar molt profund en sòls alcalins pateix estrès hidrològic pronunciat a la vinya durant la temporada de creixement amb un alt nivell d'acidesa en el raïm. L'acidesa resultant requereix maceració carbònica per suavitzar el vi fent-lo prou agradable per beure.
Els vins monovarietals de Gamay solen ser de cos lleuger i afruitat. Vins destinats al seu consum immediat solen ser realitzades amb maceració carbònica que dóna el vi sabors i aromes tropicals, que recorden els plàtans. Vins destinats a ser alcoholitzats després d'un modest envelliment tendeixen a tenir més cos i són produïts per maceració. Aquests últims són produïts principalment a les zones designades Crus "del nord dels vins de Beaujolais, on solen tenir el sabor de les cireres àcides, pebre negre, baies seques pansificades i grosella negra.
.
A més de ser adequat per al terrer de Beaujolais, Gamay també es cultiva àmpliament a la Vall del Loira, voltants de Tours, on sovint és barrejat amb Cabernet Franc i Bressol un clon de Malbec. Aquests vins són similars als de Beaujolais Crus "però amb notes de gerds i dolç i tocde pebre en nas de Cabernet Franc.
Gamay és també el raïm del Beaujolais Nouveau, produït a partir exclusivament dels sòls alcalins més meridional de Beaujolais, on el raïm és incapaç de fer vins potables sense maceració carbònica.
A Califòrnia, El raïm 'Napa Gamay' es coneix com Valdeguié, i el nom de Napa Gamay ja no apareixerà en les etiquetes a partir de 2007

 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger