skip to main | skip to sidebar

diumenge, 8 de febrer del 2009

Monastrell - Mataró - Mourvèdre - Mourviedro - Monastrel


Monastrell - Mataró - Monestrella - garró - Garrut - Xurret - Mourvèdre - Mourviedro - Monastrel.


El Monastrell és una varietat a la que li agrada el sol, en ser de brotació tardana no sol haver problemes de gelades de primavera, i no necessita una poda llarga. De bona fertilitat, s'assenta bé en sòls lleugers, profunds, ben drenats i amb presència moderada de calç, sòl argilenc, ferd i poc profund per a frenar el seu vigor. És sensible a la sequera, als àcars i al oïdi.

Les baies de la monastrell són de mida mitjana, esfèric i d'un color blau fosc grisenc, amb pallofa gruix, sent el raïm mitjà, amb forma cilíndrica i atapeït. De porte semierguido, en anys molt calorosos pot donar lloc a vins amb una alta graduació alcohòlica i molt taní, creant problemes en l'elaboració dels vins, encara que es solucionen barrejant amb altres varietats com Syrah i Garnatxa. Per exemple en Jumilla, on és varietat principal, també es pot barrejar amb cabernet sauvignon, ull de llebre o Merlot.Els viticultors han d'aconseguir un mínim de 13º dalcohol, sinó el vi resultant no tindrà aroma.

.
Fa bons maridatges amb la Garnatxa, la Grenache i la Syrah.
.
El Monastrell jove té aromes aspres d'herbes, animal, i fruites vermelles, gerds i ribes. Amb la criança aconseguim aromes de cuir, gingebre i carn de caça.

1 comentaris:

  1. Mataró tiene muy buenas viñas y excelentes caldos. Felicidades por el post.

 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger